Followers

Baru Baca

~D creation of Nina Zee~

Daisypath Happy Birthday tickers

Mr Hubby

Daisypath Happy Birthday tickers

~Mr & Mrs Ibby~ 9I27A

Daisypath Anniversary tickers

Dinah Nur

Lilypie Kids Birthday tickers

Salaahuddeen Abul-Khattaab

Lilypie Second Birthday tickers

Ayesha Nur

Lilypie First Birthday tickers

Monday, September 16, 2013

Malaysia Day

Salaam...
morning, Happy Malaysia Day! Ha'ah malaysia day sgt kan..
skrg ni kt office buat2 busy... apalah bengap sgt keje hari org cuti? ok fine, hormon ni... kena bgun pagi pastu kepala migrain plak plus lutut cramp bole? kau mampu pegi keje mcm tu? kalau ikut kan mmg nak mc jela..but hell sgt stakat sakit gitu nk mc bagai... pang kang nak?
tahan jela labu, I'll rather stay at home with Dinah... x pun bole bwk dia jejalan jumpe her grandparents, my hubs side dorg nk balik Riyadh dah...
Weekends x sempat nk bwk sebab? saturday mmg dr pg smpai ptg mendobi kain... pastu we went out pegi Tesco Ampang cari barang, after that mak buyung ni teringin nak mkn donut... maka option adalah Pavillion... tp nk pegi pavillion just sbb nk donut tu mcm over lah plak kan.. so marilah kita cari Big Apple je...
Actually Big Apple ni not bad jgk just that tk bese mkn so mcm akward a bit... tp tayah nk poyo eh mkn je apa ada... kang baby tu kuar jenis cerewet nk mkn pdn muko!
tgh2 bulan ni pepaham jela, budget pun ciput je... but Alhamdulillah Allah selalu bg jalan permudahkan...
tula sebab kena selalu bersyukur, jejak kepala tu kt sejadah.... Rezeki Allah tu kt mn2 je, seluas lautan kata org... DIA nk bg anytime je, tp kita ni thu bersyukur ke x? Kalau dia nk bg anak means adalah rezeki anak tu yg tertulis kita tk perlu ambek thu, usaha je... kalau takat tadah tangan xnk usaha smpai bila2 pun xkn dpt apa...
& on sunday we were at home whole day mmg tk kuar langsung mak buyung ni x larat sgt dah... cungap je, nk baring je keje... yela from monday to friday duk bejalan kat office, weekends kasi can la rest lebih sket...
today genap la 34 weeks, can't wait to go for next check up... nak tgk baby breech lagi or dah masuk laluan dia... MashaAllah takutnyeee... May Allah make it easier for all of us..Ameen~ Honestly I am so afraid, takut sangat... even if ni yg kedua... tipu la kalau ada yg cakap tak nervous langsung.. even if u dah deliver 11 times pun tak semestinye semua sama... complication, breech, c-sect, pre mature... blablabla~ chances to get all that on ur next pregnancy mmg ada... So don't assume prvious pregnancy u smooth mb the next one will be different....
I f possible I taknak c-sect, lambat nak baik, susah nak jaga & SAKIT! Now since I am on my own, semua benda nak kena buat sendiri... takde org nak jaga... takde nak manja2, plus nak try exclusive breastfeed In shaa Allah... Hopefully dipermudahkan... I did a lot of reading, I even list down all the milk booster, keep myself positive about it... May Allah make it easy for me... Ameen~
weyh! nak jadi mak ni bukan senang, seriusly... letih, penat, risau, migrain... banyakkkkk lagi benda kena pk... mmg la ada the father but we as the mother mmg concern dia lebih sket... sebab tu syurga ada kat bawah kaki mak yer....

p/s : anyone yg berminat nak cuba krim ibu putih, bole order dgn i k... I dah cuba within 1 week Alhamdulillah kesan dia ok la... but still too early.. product lain pun ada jgk...
Aurawhite, KColly, Maixara products, Figure Up, Set Collagen Vit E( currently Im using this as well), VCO Treenea or any other product comment or email me anyra88@hotmail.com...





pray for my family murah rezeki k? tq. ^_^