Followers

Baru Baca

~D creation of Nina Zee~

Daisypath Happy Birthday tickers

Mr Hubby

Daisypath Happy Birthday tickers

~Mr & Mrs Ibby~ 9I27A

Daisypath Anniversary tickers

Dinah Nur

Lilypie Kids Birthday tickers

Salaahuddeen Abul-Khattaab

Lilypie Second Birthday tickers

Ayesha Nur

Lilypie First Birthday tickers

Tuesday, May 26, 2015

Ayah & Ibu

Assalammualaikum Daisy : )
tetiba mood update berkobar-kobar! Ecececece.. Pang kang! skrg still dlm mood pantang so masa tu ada lah terluang sket time kanak-kanak sekalian tebgah tidur or tengok tv. Kalau x memang la peluh jantan keluar nak melayan kerenah dorang.

Baru-baru ni ada la terbaca about ibu yang penat mengandung melahirkan tapi anak-anak berbin atau bintikan ayah. Something like that la. So saje nk share my opinion. Haters don't hate. Ini pandangan saya sahaja.

So for me okay la tu, ayah dapat letak nama je kat hujung nama anak-anak dia. Yang ibu? pernah dengar x lagu ini?

Who should I give my love to?
My respect and my honour to
Who should I pay good mind to?
After Allah
And Rasulullah

Comes your mother
Who next? Your mother
Who next? Your mother
And then your father


Read more: Yusuf Islam - Your Mother Lyrics | MetroLyrics 

Nampak tak ibu-ibu? ranking kita no 1-3 teratas tahu? Lepas Allah & Rasulullah, what an honour given to mothers. Masha Allah!

Then masa kita mati nanti kita semua akan berbin/binti kn ibu kita.. Masa talkin dibacakan. Allah bagi special bila nk mengadap DIA... nama ibu yang kita bawak.. 

yang paling utama, SYURGA dibawah telapak kaki ibu... Allah bagi keistimewaan pada ibu-ibu sekalian.. SYURGA yang semua orang dambakan terletak di bawah tapak kaki kita ni..
Apa lagi yang kita nak argue kalau setakat bin & binti tu? 




Ini mama saya, my SYURGA is underneath her kaki U know???



This is my ABAH, walau syurga bukan di bawah telapak kaki beliau tapi beliau seorang abah yang bertanggungjawab hingga ke nafas terakhir beliau. 



Dinah, Deen, Ayesha
Ini Abi & Mommy kalian, Kami xsempurna tapi kami mahukan yang terbaik buat kalian. Walau terkadang ada kelemahan namum kami hanya manusia biasa yang telah ditakdirkan oleh ALLAH untuk menjadi pelindung & pendidik kalian. Kalian amanah dariNYA. Kurnian bermakna untuk kami. 

Ayah dan ibu
Itulah permulaan kami
Dapatlah melihat bulan dan
Matahari
Ahai...

Yang dikurniakan dari Ilahi
Ahai...
Ayah dan ibu lah
Mesti dihormati

Ayah dan ibu
Wali dan juga keramat
Pada mereka kita beri hormat
Ahai...
Bagilah tunjuk ajar dan
Nasihat
Supaya hidup
Supaya hidup kita akan selamat
Lirik Ayah Dan Ibu - Sudirman @ Lirikami






pray for my family murah rezeki k? tq. ^_^

Friends with benefit

Salaam,
Hello Lovely : ) How was ur day so far? well its Monday.
Hope no monday blues ^_^
As for me I'm still enjoying my maternity leave at home with 3 kids *urut dada
u know kids they are very active at times. Mine? The girl got a lot to say which I find it entertaining & annoying at the same time.. LOL! bad mommy
While the boy, well he is being a BOY! climbing here & there screaming pulling kakak's hair spill milk everywhere throwing stuffs. -_-''
Im praying hard not to lost my patience.. So my conclusion is to just let them play till they are tired then I will clean..
Its very restricted because I'm still in confinement as people say not to do too much work because u r still recovering.
But trust me when u have 3 kids confinement or not u still need to do all the house work
unless its ur 1st then u can. because babies just need milk & once they are full & diaper is clean they will sleep again.

Anyway,
I wanted to talk about FRIENDS.
Sahabat dan kawan tu berlainan. Kenapa yea?

Sahabat itu tulus, mereka xkira kau siapa kerja apa position atau gaji yang kau terima.
persahabatan mereka berlandaskan kasih, sayang itu hadir tanpa diminta.
sahabat itu xpernah iri hati, dengki atau punya agenda tersembunyi.
mereka gembira melihat kau bahagia mereka berduka disaat kau derita.
walaupun jauh doa tetap mengiringi tiap ketika.
mereka x lokek dgn masa atau nasihat. sentiasa memerhati dikejauhan agar kau tidak keseorangan.
di saat kau perlukan bantuan dan sokongan mereka hadir tanpa perlu kau panggil.
mereka setia menanti walau kau x pernah mencari.

friends with benefit? Ya Allah jauhi aku dari orang sebegitu.
kau, kau yang aku anggap  sahabat walau perkenanlan kita baru shj menginjak 2 tahun.
trust that I have for u. kau lebih tua dariku tapi kau bilang kita sahabat maka x perlu la ber kakak ber adik. panggil nama saje biar mesra biar kekok tidak terasa. aku akur.
Aku mudah mesra dgn orang yang aku selesa, tapi lambat sikit panasnye. Yang kenal aku tahu la.
aku jenis reserve tapi bila dah mesra aku bole jadi gila-gila.
where were we?
ouh yea, kebelakangan ini aku merasakan ada sesuatu yang x kena.
I like to share my happiness with people who is close to me. bukan niat untuk riak atau menunjuk.
sekadar berkongsi kegembiraan.. Agar ada yang sudi mendoakan.
tapi kau yang aku anggap teman, tidak senang dengan berita yang aku kongsikan.
tapi kenapa? kenapa kau xboleh gembira bersama & doakan saja?
Jujur, kau punya segalanya. sepatutnye aku yang iri hati.
Tapi sebaliknya kau aku jadikan sumber inspirasi. Agar dapat sama2 berjaya.

Mungkin aku silap menilai, terlalu cepat mempercayai harga sebuah persahabatan yang aku sangka begitu berharga tapi kau letakkan di kaki.



kami sahabat since 2008.









memories 














pray for my family murah rezeki k? tq. ^_^