Followers

Baru Baca

~D creation of Nina Zee~

Daisypath Happy Birthday tickers

Mr Hubby

Daisypath Happy Birthday tickers

~Mr & Mrs Ibby~ 9I27A

Daisypath Anniversary tickers

Dinah Nur

Lilypie Kids Birthday tickers

Salaahuddeen Abul-Khattaab

Lilypie Second Birthday tickers

Ayesha Nur

Lilypie First Birthday tickers

Wednesday, December 26, 2012

Salaam..

Salaam....
Hello sygs....
Have u ever watch 'Ayah' channel 106...
Sedih ok...anak derhaka....last2 anak bongsu jgk yg jaga...
Masing2 taknak jaga ayah..padahal kecik2 dulu sape yg jg kau?iskkkk...  so selfish! Its ur own dad for god sake.... Open ur eyes.... They need u to be with them now... To love to care like how they did when u were small....
Eiiii geramnyee.....!
Yg along ni bile kecik sume dia dpt from ayah dia....
Bergolok gadai sbb si along ni konon2 nk berniaga...then kena tipu.... Till rumah tergadai... Now si along ni dah kaya dia lupa diri taknak jaga ayah ni... Subuh2 dia tinggalkan ayah dia kt dpn uma angah(adik ppuan si along ni)...bayangkan la subuh mcm tu org still tdo lg... Ayah dia terpaksa baring kt luar balcony tu....arghhhh! Geramnyeeeee aku! Hisy!

Reality pun byk mcm tu tau....
Tolong la jaga mak ayah tu.....
Dorg hidup kejap je....
Korg jaga idup korng jugak yg berkat....
Murah rezeki....
Tk nampak mmg la.... Cuba kalau nmpak berebut2 kau nk bela mak ayah....
In the end ayah dia meninggal...
Baru nk menyesal... Padan muka kau!
Aku emo lelebih...sbb my dad dah takde.... Thu? Everyday I am hoping that I will B able to see him... Korg yg mak ayah ada lagi tk reti nk jaga.....

Geram ok....mrh thu?

Apaaaaaaa?gay????

Salaam...
Hello lovely... Ok so now emosi dah stabil a bit...
But pc tk shat lagi...kena la merantau ke pc lain...dah mcm warga asing tumpang meja org....
Hopefully can fix it b4 next week...takkan aku nk tumpang meja org the whole week kot???

Anyway I want to share wth u guys story ni.... Funny ok!
Lunch hour just me & hubby bwk food from home... So hubby beli nasi & I heat the food....
We lepak dlm pantry.... So adalah 2 guys ni... 1 is malay & the other 1 is iranian....according to my hubby la...

This was the dialogue between the iranian guy & mr hubby....

Guy : Somebody outbound said u r hot..
Hubby :erk?? Really?
Guy : yea he told me once 'omg he is so hot,to bad for me he is married'
Hubby : who?
Guy : *trying to describe but failed so he showed hubby the guy...
Turned out it was the malay guy!! Hahah.... Gosh! Hot ok mr hubby....fofular sgt!awwwww!

& the iranian guy also confess he is into mr hubby... -_-"siap ajak hang out lagi...amboih!kemain dia tu...
Apeeee niiiiii baby???? U curang!eh tetiba...

These gays dia bkn main pilih2 je... Dia nk yg smart n good looking...mt hubby tlg jgn nak kembang2 idung eh....
Alhamdulillah I always make sure mr hubby punye outfit smart...tak selekeh.... For me apa guna ada bini kalau tk bole jg appearance suami kn? Dulu hubby tanye jgk knp nk smart2 kan I dah kawen dah ada u n Dinah.... Nanti org tackle mcm mn? -_-" sempat lagi....
Bkn dear I nak u thu ur wife care abt u....bkn I je yg beria hias diri (which is for u jgk) but I nk u always smart.... Tanak selekeh2...
Baby tgk now guys pun sangkut ok girls I'm sure will....

P/s: Alhamdulillah makbul dh permintaan kami tq ya Allah....kau murahkan rezeki kami ya Allah... :')

Haih la manusia....

Salaam....
Morning! Grrrrrrrrrrrrrrr...........!
Tekanan ok....asal lembab sgt kau buat keje nih oiiii!???
Bkn salah aku ok....
Gerammmmmnyeeeee......

U know wat? My pc at work kena virus so IT people la yg kena fix right? If aku ni pandai IT aku bole fix kau duk diam2 mkn gaji buta je k....
Not that I'm pissed bcuz pc ni kna virus but people at IT ni mmg BS sgt hoiiiiii! He came & tanye wat happen blablabla.... Aku explain la...blom hbs explain dia bole ckp 'eh then its not our fault la...' mcm tu bole? Aku rasa tgn ni ringan je nk lempang muka kau thu???
Actually it happened sbb I was trying to retrieve email from my boss...Yes  private email kami telah digunapakai untuk kegunaan keje which is very not professional & menyusahkan not to mention kedekut nak mampos!

So after dh save attachment tu I went for lunch....tuptup balik lunch pc tua tu buat hal plak....grrrrrr.....
Marah ni marah.....actually b4 this mmg dah request for our company email but till now no respond...

Haih....yg ni bkn salah kami kenapa IT people nk dtg & marah2 camtu? U work same like us...masalah peribadi tolong jgn drag smpai office.... Memang pantang sket if org mrh2 but bkn salah I....so tolong ye... Jaga tatasusila n adab tu sket.... Kami kt sini sume ibu2, so please at least hormat kami...bole?

Sbb ada segelintir org kat malaysia ni... Org kat malaysia termasuk bkn warganegara k.... Terutama yg lelaki bila nmpak ppuan je mesti nk buli.... Especially yg bwk kete....
Guys please hormat kami kt mne2 je mcm kamu hormat ibu kakak adik ppuan n makcik2 kamu....nak ke dorg kena mcm yg kamu kena?jadi hormat la org tk kira siapa...lagi2 kalau kamu lebih muda....

Bg kt kera ni kang haaa