Followers

Baru Baca

~D creation of Nina Zee~

Daisypath Happy Birthday tickers

Mr Hubby

Daisypath Happy Birthday tickers

~Mr & Mrs Ibby~ 9I27A

Daisypath Anniversary tickers

Dinah Nur

Lilypie Kids Birthday tickers

Salaahuddeen Abul-Khattaab

Lilypie Second Birthday tickers

Ayesha Nur

Lilypie First Birthday tickers

Thursday, July 9, 2015

Pigeon Peristaltic Plus nursing bottle

Salaam..
Hello lovelies  21 days of Ramadhan Masha Allah time flies so fast when u r fasting Eh?! Hahahah!
Anyway,
Wanted to share with all of u my experience of looking for nursing bottle for lil Ayesha... But Alhamdulillah mine was kind of easy la kalau x mau mommy dia kejung kat office sebab anak xnak minum susu...
So masa dalam pantang I rarely pump & bagi si kecik tu susu from bottle..
Plus masa day 2 if im not mistaken I mtk mama belikan bottle sbb kononnye susu xbyk... isk3 negative betul! No good no good..
I wanted to buy tommee tippee tp xde la pulak so mama belikan brand anakku dgn disney.. hentam shj lah labu...
So bila dah masuk keje nk bg dia minum ebm... mama ngadu ckp ayesha refuse minum susu & xlena tdo.. Allah ayesha nur.. u dun la make mommy heart attack... risau thu! Kalau la boleh cabut mommy cabut dah tinggal kat opah...
So lepas balik keje tht day kami terys shoot pegi baby butik.. check dkt anakku dgn mom's care nan hado bottlenye pun... mama suggest manjaku.. baiklah!
Dalam kepala ada few brand yg positive review... Pigeon, avent, mam, nuk.. ni yg mampu, yg xmampu pun ada tp mampu tgk je... mamijumi & como tomo.. rabak poket nak lagi sadis anak xmau pulak.. apa mommy nk buat dgn bottle mahal nie?? Mommy jela bwk gi office utk minum 
Belek punya belek decide nk go for Pigeon Peristaltic Plus.. sbb mampu milik plus puting dia soft je... siap doa kat situ okay so that ayesha nk menyusu.. HAHA! Saiko mak hang nie ayesha..
Balik tu terus cuci sobab mak eh yg excited.. Alhamdulillah sgt2 sbb ayesha laju je minum.. !!
So sape yg ada problem sama cuba Pigeon ni.. mn thu kn...