Followers

Baru Baca

~D creation of Nina Zee~

Daisypath Happy Birthday tickers

Mr Hubby

Daisypath Happy Birthday tickers

~Mr & Mrs Ibby~ 9I27A

Daisypath Anniversary tickers

Dinah Nur

Lilypie Kids Birthday tickers

Salaahuddeen Abul-Khattaab

Lilypie Second Birthday tickers

Ayesha Nur

Lilypie First Birthday tickers

Thursday, July 9, 2015

Pigeon Peristaltic Plus nursing bottle

Salaam..
Hello lovelies  21 days of Ramadhan Masha Allah time flies so fast when u r fasting Eh?! Hahahah!
Anyway,
Wanted to share with all of u my experience of looking for nursing bottle for lil Ayesha... But Alhamdulillah mine was kind of easy la kalau x mau mommy dia kejung kat office sebab anak xnak minum susu...
So masa dalam pantang I rarely pump & bagi si kecik tu susu from bottle..
Plus masa day 2 if im not mistaken I mtk mama belikan bottle sbb kononnye susu xbyk... isk3 negative betul! No good no good..
I wanted to buy tommee tippee tp xde la pulak so mama belikan brand anakku dgn disney.. hentam shj lah labu...
So bila dah masuk keje nk bg dia minum ebm... mama ngadu ckp ayesha refuse minum susu & xlena tdo.. Allah ayesha nur.. u dun la make mommy heart attack... risau thu! Kalau la boleh cabut mommy cabut dah tinggal kat opah...
So lepas balik keje tht day kami terys shoot pegi baby butik.. check dkt anakku dgn mom's care nan hado bottlenye pun... mama suggest manjaku.. baiklah!
Dalam kepala ada few brand yg positive review... Pigeon, avent, mam, nuk.. ni yg mampu, yg xmampu pun ada tp mampu tgk je... mamijumi & como tomo.. rabak poket nak lagi sadis anak xmau pulak.. apa mommy nk buat dgn bottle mahal nie?? Mommy jela bwk gi office utk minum 
Belek punya belek decide nk go for Pigeon Peristaltic Plus.. sbb mampu milik plus puting dia soft je... siap doa kat situ okay so that ayesha nk menyusu.. HAHA! Saiko mak hang nie ayesha..
Balik tu terus cuci sobab mak eh yg excited.. Alhamdulillah sgt2 sbb ayesha laju je minum.. !!
So sape yg ada problem sama cuba Pigeon ni.. mn thu kn...














Monday, July 6, 2015

Just my 2 posen


salaam..
Hello lovelies.. arini mcm xde modal nk tulis so nk komen sket la kisah yg tengah viral kat fb instagram tu..
Panassssssss!
This is my opinion je jangan hentam pls...
1st of all u shouldnt have publish it online, sbb nie private between u & ur husband..
Knp la x settle berdua je.. mmg i fhm u mrh pissed dissapointed geram rasa nk cekik2 je dia.. i fhm i ada suami jgk so bole imagine perasaan tu mcm mn... tp knp nk malukan diri sendiri??
U publish plak pic gf dia... for wat? Nk bg org ganyang ppuan tu? Then wat? Apa u dpt? Puas hati ke? Happy? U thu x dgn cara tu u are actually showing ppl who u really are??  Patutnye u pvt msg ke pm ke face to face ke... ckp elok2 kat dia.. then i think u r truly a woman, he doesnt deserve u...

2nd of all dear husband tlg la jgn buat mcm ni... mcm mn xsuka memyampah terpaksa skalipun u menikah dgn dia jgn jadikan alasan untuk curang... kalau betul u xnak knp kawen jgk??? U think marriage is a trial & error kinda knot??  marriage is a commitment.. lifetime commitment.. love is essential, trust as well.. even when u & she is separated ada kesan dia... phm x?? Kalau xnk jgn kawen... ini bkn telenovela kawen pksa lps tu syg bagai nk gila... mb ada case mcm tu but rare... jgn perasan aydajebat dgn zularrifin sgt pls... wah! Siap ckp istikharah nmpak muka family dia.. brp lama ko buat? Sehari? Sebulan? Mungkin Allah tu nk tunjuk jgn terima kalau ko xnk kesian family dia.. haaaa???? Study dulu bang b4 buat statement...
Lps tu u ckp mcm2 abt her.. kemon! Man up! Jgn jd dayus... mcm ppuan! Post jgk dkt instagram u psl dia... u mrh bila dia dedahkan gf u but u sendiri dedahkan keburukkan dia???? Apakehal.????  well okay u married her by force kateko so bincang elok2 lps cerai ko nk kawen ke nk ada gf ke nk usung sape2 pun apadehal??? Ko dah single...
Alasan kemain byk bila curang.. curang tetap curang ye... jgn byk ckp pang kan!
Kalau betul ko nakkkk sgt gf tu knp keluar ber 2? Knp x jumpe terus parents dia???
Keluar berdua relaks je lepak mkn.. ya Allah u still ber title suami org... psychotic loser!

Yg gf tu.. cik adik awk thu dia suami org elakkan lah... jgn letak harga diri awk kat bwh sbb cinta.. awk pasti cinta tu hakiki?
Kalau iye pun syg leklu bg dia settle dgn wife dia dulu bebaik2 jgn masuk campur awk muda lagi kot byk masa lagi.. bwk2 besabar.. belaja bg hbs lu...
Ek eleh aku pun kawen time blaja HAHAH! Ahkak nie dah umo 22 time tu.. kena cecepat kang dah tua org xnk plak...
Murahnye harga sebuah perkahwinan.. xnk cerai xsuka curang.. Astagfirullah al azim.. moga Allah melindungi kita semua... awk kawen br 2 bulan... mcm mn nk tempuh 5 tahun / 10 tahun akan dtg??

Wednesday, July 1, 2015

Breastfeeding journey 3

Salaam...
Happy 26th Ramadhan..
Wow time flies so quickly when u r busy.. Bein a mother of 3 totaly eating my time.. U wont be able to check the clock all the time so u tend to 4get the time..
Managing 3 kids ( 2 toddlers + 1 infant) is not easy... I ve never thot that I can managed this far... knowing me i gotta say im proud of myself...


Tadaaa! Gt this from my officemate.. eh ke i dah story?



Made this almond milk but lupa nk tapis.  Yuck!! Ill stick to choc milk..
read about how it can help increase bm supply.. eh x okay mb masing different... so kena rajin cuba... 

Hows ur raya preparation so far? 4 days more till raya... Raya tahun nie mcm lemau sket.. sbb gaji pun belum keluar kan... 

http://www.emmapickettbreastfeedingsupport.com/twitter-and-blog/low-milk-supply-101