Followers

Baru Baca

~D creation of Nina Zee~

Daisypath Happy Birthday tickers

Mr Hubby

Daisypath Happy Birthday tickers

~Mr & Mrs Ibby~ 9I27A

Daisypath Anniversary tickers

Dinah Nur

Lilypie Kids Birthday tickers

Salaahuddeen Abul-Khattaab

Lilypie Second Birthday tickers

Ayesha Nur

Lilypie First Birthday tickers

Monday, December 31, 2012

2nd Anniversary

Happy 2nd year Anniversary to my dearest hubby, Mr IJM.... ^_^


These years past by with a lot of ups n down...thank you for coping with my grumpiness,my pms,my crazee,my wacky,my blurness,my blabbering.... I know its not easy but u've made it! Congrats for that....
Eventhough sometimes u drive me crazy.... But thats just the way u are.... Ur sillyness,ur crazy ideas,ur childish behaviour makes u YOU....


If I were given a chance to change anything.... I whud pass...bcuz watever we have now is just too precious....
I pray that we will be celebrating for our 32nd anniversary just like this... In Sha Allah....




My lil grubbet

Salaam...
Hello cantek....
Like wat I told u guys in the previous entry on sundau we went to the park but it was too full right?
Then we went to aeon au2 sbb nk bwk Dinah Nour ni jejalan...
Time cuti camni la nak spend time lebih sket dgn dia...
She was sooo happy....
Enjoying herself so much....
Haih precious!
Tomorrow is new year!
Means today is the last day of 2012....lalalalalalalalala~
so nak buat apa eh for new year??


Sunday, December 30, 2012

Last weekend

Salaam...
Its the last weekends for 2012...
Alhamdulillah I'll be a year older & also our marriage will be a year older...Alhamdulillah...
On sat we went to MidValley....yayyyy!
Badly craving for durian crepe...
Managed to get it.... XD



nampakkkk takkkk? setappnyeeee hoiiii

We walked around & there was this Voir sale!! I'm talking about 50% 70% sale!!!! But not yet salary day so we just look around n window shopping....sadness!

On sunday we went to the park but  it was full n no parking even....
After that we decided to go to au2 aeon.... To do what??pic for sunday on d next entry ya...
for now jom tgk pic my bambam...


so happy running around when she saw the mascott...


just woke up


dia nak tht thing angkat dia bole?? -_-''


tak hbs2 salam..


tgk? salam lagi...aahhahaha


baby girl ni ganas ok dia nmpak dinah trus dia tolak...hush!

tgh2 org tu...pedulik kan dinah?



soooooo happy...ololololo...rinduuuu


Anyway,
Talking about anniversary right... I seriusly dun know wat to get him or wat to prepare... Thot of goin for a dinner with him....hmmmm....

Wednesday, December 26, 2012

Salaam..

Salaam....
Hello sygs....
Have u ever watch 'Ayah' channel 106...
Sedih ok...anak derhaka....last2 anak bongsu jgk yg jaga...
Masing2 taknak jaga ayah..padahal kecik2 dulu sape yg jg kau?iskkkk...  so selfish! Its ur own dad for god sake.... Open ur eyes.... They need u to be with them now... To love to care like how they did when u were small....
Eiiii geramnyee.....!
Yg along ni bile kecik sume dia dpt from ayah dia....
Bergolok gadai sbb si along ni konon2 nk berniaga...then kena tipu.... Till rumah tergadai... Now si along ni dah kaya dia lupa diri taknak jaga ayah ni... Subuh2 dia tinggalkan ayah dia kt dpn uma angah(adik ppuan si along ni)...bayangkan la subuh mcm tu org still tdo lg... Ayah dia terpaksa baring kt luar balcony tu....arghhhh! Geramnyeeeee aku! Hisy!

Reality pun byk mcm tu tau....
Tolong la jaga mak ayah tu.....
Dorg hidup kejap je....
Korg jaga idup korng jugak yg berkat....
Murah rezeki....
Tk nampak mmg la.... Cuba kalau nmpak berebut2 kau nk bela mak ayah....
In the end ayah dia meninggal...
Baru nk menyesal... Padan muka kau!
Aku emo lelebih...sbb my dad dah takde.... Thu? Everyday I am hoping that I will B able to see him... Korg yg mak ayah ada lagi tk reti nk jaga.....

Geram ok....mrh thu?

Apaaaaaaa?gay????

Salaam...
Hello lovely... Ok so now emosi dah stabil a bit...
But pc tk shat lagi...kena la merantau ke pc lain...dah mcm warga asing tumpang meja org....
Hopefully can fix it b4 next week...takkan aku nk tumpang meja org the whole week kot???

Anyway I want to share wth u guys story ni.... Funny ok!
Lunch hour just me & hubby bwk food from home... So hubby beli nasi & I heat the food....
We lepak dlm pantry.... So adalah 2 guys ni... 1 is malay & the other 1 is iranian....according to my hubby la...

This was the dialogue between the iranian guy & mr hubby....

Guy : Somebody outbound said u r hot..
Hubby :erk?? Really?
Guy : yea he told me once 'omg he is so hot,to bad for me he is married'
Hubby : who?
Guy : *trying to describe but failed so he showed hubby the guy...
Turned out it was the malay guy!! Hahah.... Gosh! Hot ok mr hubby....fofular sgt!awwwww!

& the iranian guy also confess he is into mr hubby... -_-"siap ajak hang out lagi...amboih!kemain dia tu...
Apeeee niiiiii baby???? U curang!eh tetiba...

These gays dia bkn main pilih2 je... Dia nk yg smart n good looking...mt hubby tlg jgn nak kembang2 idung eh....
Alhamdulillah I always make sure mr hubby punye outfit smart...tak selekeh.... For me apa guna ada bini kalau tk bole jg appearance suami kn? Dulu hubby tanye jgk knp nk smart2 kan I dah kawen dah ada u n Dinah.... Nanti org tackle mcm mn? -_-" sempat lagi....
Bkn dear I nak u thu ur wife care abt u....bkn I je yg beria hias diri (which is for u jgk) but I nk u always smart.... Tanak selekeh2...
Baby tgk now guys pun sangkut ok girls I'm sure will....

P/s: Alhamdulillah makbul dh permintaan kami tq ya Allah....kau murahkan rezeki kami ya Allah... :')

Haih la manusia....

Salaam....
Morning! Grrrrrrrrrrrrrrr...........!
Tekanan ok....asal lembab sgt kau buat keje nih oiiii!???
Bkn salah aku ok....
Gerammmmmnyeeeee......

U know wat? My pc at work kena virus so IT people la yg kena fix right? If aku ni pandai IT aku bole fix kau duk diam2 mkn gaji buta je k....
Not that I'm pissed bcuz pc ni kna virus but people at IT ni mmg BS sgt hoiiiiii! He came & tanye wat happen blablabla.... Aku explain la...blom hbs explain dia bole ckp 'eh then its not our fault la...' mcm tu bole? Aku rasa tgn ni ringan je nk lempang muka kau thu???
Actually it happened sbb I was trying to retrieve email from my boss...Yes  private email kami telah digunapakai untuk kegunaan keje which is very not professional & menyusahkan not to mention kedekut nak mampos!

So after dh save attachment tu I went for lunch....tuptup balik lunch pc tua tu buat hal plak....grrrrrr.....
Marah ni marah.....actually b4 this mmg dah request for our company email but till now no respond...

Haih....yg ni bkn salah kami kenapa IT people nk dtg & marah2 camtu? U work same like us...masalah peribadi tolong jgn drag smpai office.... Memang pantang sket if org mrh2 but bkn salah I....so tolong ye... Jaga tatasusila n adab tu sket.... Kami kt sini sume ibu2, so please at least hormat kami...bole?

Sbb ada segelintir org kat malaysia ni... Org kat malaysia termasuk bkn warganegara k.... Terutama yg lelaki bila nmpak ppuan je mesti nk buli.... Especially yg bwk kete....
Guys please hormat kami kt mne2 je mcm kamu hormat ibu kakak adik ppuan n makcik2 kamu....nak ke dorg kena mcm yg kamu kena?jadi hormat la org tk kira siapa...lagi2 kalau kamu lebih muda....

Bg kt kera ni kang haaa

Sunday, December 23, 2012

Love pray travel

Salaam....
Hello sayang... :-)
Phew! 1 more week then new year....
M gonna be a year older....
& my marriage will be a year older as well... :')
Can't wait...still planning wat to gv my hubby...mb a dinner perhaps?

On friday right our department did a small year end celebration & also christmas...
So we were exchanging gift & there were 1 prize for best dress... We were supposed to wear red,white,green...
The food was awesome...
& its a nice celebration just so all of us can get along & have fun together...
& I win the dress! Alhamdulillah....

Nothing much...
Do u guys remember I said smtg about planning? Alhamdulillah...
Allah made it possible for us...soon...
Tq Allah....

Friday, December 21, 2012

Pojaan hatiku

I wanttttt....
o_O

Thursday, December 20, 2012

Better plan

Salaam...
Good morning lovelies..... ^_^v
Thursday..... One more day then weekends......yuhuuuu!
Phew! Even if weekends doesnt mean tht I just lay down n sleep all day.... Gonna clean d house n do some laundry....cook for bfast,lunch n dinner....
Dulu masa anak dara mama always advice me to learn how to cook tp me is very the malas...heeeee~ now Alhamdulillah.... Boleh la masak sendiri w/o mama's supervising me... Dulu kalau  masak je mesti ' mama tolong rasa,pasni masuk apa?, betul ke ni ma?' haha...adoi kelakar ok....
Now mama dah tak larat nk masak so Im the one who took over the cooking part....

Btw,
Allah always have better plan for us.. If we ask for smtg n HE didnt fulfill it means HE gt smtg better for u... But as normal human being... We always question.... Why HE never listen,Why HE always give others, Why not me.. Things like tht...
I'm one of em... But eventually HE will sort things out.... In Sha Allah...

Wednesday, December 19, 2012

Update lelaju

Salaam...
Yuhuuu cantek...!
How r u today??
Alhamdulillah hope all is well...
Kdg2 kn manusia ni dia akan cuba as hard as possible nk cr salah org lain sbb dia tk dpt apa yg dia nk or yg dia mtk...
Fhm tk? Ok mcm ni...let put it in a situation...
Si A nk mkn chicken chop tp  mak beliau ckp tak boleh kena mkn nasi je... So si A ni mengamuk & mengamuk sbb si B bole mkn chicken chop... Knp dia tk bole... Si A ni memberontak n cuba cari salah si B... Padahal B tk usik dia pun... Ibu pun explain A kalau order chicken chop tak hbs lepas tu lapa balik... Si B mkn apa pun hbs so ibu tk kesah sgt... Si A tk puas haty n cuba cari salah ... Ngadu kt ibu ckp si B kalau minum air tk penah ckup 1...
Mcm tula ada je yg A nk salahkn B...
Fhm tk?
Eh sedap pulak chicken chop.....
Td lunch hi tea konon nk jd org english (kelip2 mata) padahal london pun kau tk penah jejak....
Last2 makanan cinonet mcm nk bg arnab mkn...eh! Arnab mkn cake ke?scone?
Tk kenyang haku.. Teringin plak durian crepe....kegilaan apa niiiiii? Dulu ngidam mcm2 ni time preggy je.....
Haaaaaa kau jgn memain nk preggy plak!
Kemain lagi tau....
Ngadap la org la ni....



tak clear?




nah bg lagi clear ^_^v

Tuesday, December 18, 2012

Dinah niiiiiii......!

Salaam...
Hello pretty... :)
How r u today? Hope everytg is well...
Me? Not so well... Heartache...
Sometimes a person can only bear certain amount or level of pressure...
When it is too much u can just burst or even shut down completely...fhm tk?
I'm tired of sorry n explaination....
It worth nothing at all.....
Ok la malas nk emo2 dah besar kn? So dah bole pk... Pk la dalam2... Buang ego n pk....
Eh nk story abt Dinah ni... Selalunye around 3/4am mcm tu she will wake up nk nenen(susu)... So usually I will bgn n buat siap2 b4 cekmek tu bgn...
Then today she woke up trus berdiri terkejot hoiii...apa ni Dinah.??
Blur2 mamai cmtu trus hulur tgn..
'mi...mi...' terhuyung hayang jln to mommy.... Hahah cute!! Angkat dia trus letaK tgh2 mommy n daddy...elok je lelap semula...holoh2....
Then around 730 mcm tu dia bgn turun katil trus masuk bwh katil.....! Apa niiiii? Lawak ok! Haha...alahai anak mommy ni... Now dh pandai tau if weekdays thu la mommy n daddy keje so dia bgn awal... If weekends slamber je dia guling2...hamboih! Sbb mlm mmg tdow awal...tamao ajar tdow lmbat...naty terbiasa...
Now pandai dah if kita tanye 'Dinah, mata mana?'
Dia pun kelip-kelip mata...
Tanye 'Dinah,mana hidung?'
Dia masukkn jari dlm hidung!!! Hoiiii apa niiii Dinah??? Not nice laaaa....pastu sengih2...mcm kau nk mrh???hahaha...adoiila anak...
Skrg if kita balik if dia tak tdow lagi tggu dpn pintu k...sbb if sape2 bukak pagar mesty bole dgr.. So if dia jenguk je from tingkap  nmpak me or daddy trus lari2 nk bukak pintu... Alahhh...anak sape ni bijak sgt ni?
Kdg2 if nk bgnkn daddy or mommy dia bole kiss smpai we all bgn...haha...ko tk cair if anak kiss bertalu2?? Cair beb...
Eh cekmek ni cubit sakit gila!
Siap bekas lg tau! Ni daddy la ni...
Ko tk dgr dia story dia gigit...mana blaja ni sygggg?
Kalau nk tdow dia masuk bilik sorg2 baring...alalalala~ tk takut gelap...gud2... Pandai main sorg2 tp kalau nmpak mommy hbs laaaaaaa.... Dia ajak mommy main skali.... -_-"
Pandai merajuk..... Ok fine perangai mommy... o_O
Kalau merajuk dia pegy ceruk mana tah dduk diam2 smpai org pujuk.....haha...


tidur di pangku daddy

tgk2 mcm2 pose dia buat..



opah ler ni geram tgk tudung mcm ni kecik2 so dia beli saje2 katenye... nasib ko la nak... jd bahan ujikaji...haha