Followers

Baru Baca

~D creation of Nina Zee~

Daisypath Happy Birthday tickers

Mr Hubby

Daisypath Happy Birthday tickers

~Mr & Mrs Ibby~ 9I27A

Daisypath Anniversary tickers

Dinah Nur

Lilypie Kids Birthday tickers

Salaahuddeen Abul-Khattaab

Lilypie Second Birthday tickers

Ayesha Nur

Lilypie First Birthday tickers

Tuesday, May 26, 2015

Ayah & Ibu

Assalammualaikum Daisy : )
tetiba mood update berkobar-kobar! Ecececece.. Pang kang! skrg still dlm mood pantang so masa tu ada lah terluang sket time kanak-kanak sekalian tebgah tidur or tengok tv. Kalau x memang la peluh jantan keluar nak melayan kerenah dorang.

Baru-baru ni ada la terbaca about ibu yang penat mengandung melahirkan tapi anak-anak berbin atau bintikan ayah. Something like that la. So saje nk share my opinion. Haters don't hate. Ini pandangan saya sahaja.

So for me okay la tu, ayah dapat letak nama je kat hujung nama anak-anak dia. Yang ibu? pernah dengar x lagu ini?

Who should I give my love to?
My respect and my honour to
Who should I pay good mind to?
After Allah
And Rasulullah

Comes your mother
Who next? Your mother
Who next? Your mother
And then your father


Read more: Yusuf Islam - Your Mother Lyrics | MetroLyrics 

Nampak tak ibu-ibu? ranking kita no 1-3 teratas tahu? Lepas Allah & Rasulullah, what an honour given to mothers. Masha Allah!

Then masa kita mati nanti kita semua akan berbin/binti kn ibu kita.. Masa talkin dibacakan. Allah bagi special bila nk mengadap DIA... nama ibu yang kita bawak.. 

yang paling utama, SYURGA dibawah telapak kaki ibu... Allah bagi keistimewaan pada ibu-ibu sekalian.. SYURGA yang semua orang dambakan terletak di bawah tapak kaki kita ni..
Apa lagi yang kita nak argue kalau setakat bin & binti tu? 




Ini mama saya, my SYURGA is underneath her kaki U know???



This is my ABAH, walau syurga bukan di bawah telapak kaki beliau tapi beliau seorang abah yang bertanggungjawab hingga ke nafas terakhir beliau. 



Dinah, Deen, Ayesha
Ini Abi & Mommy kalian, Kami xsempurna tapi kami mahukan yang terbaik buat kalian. Walau terkadang ada kelemahan namum kami hanya manusia biasa yang telah ditakdirkan oleh ALLAH untuk menjadi pelindung & pendidik kalian. Kalian amanah dariNYA. Kurnian bermakna untuk kami. 

Ayah dan ibu
Itulah permulaan kami
Dapatlah melihat bulan dan
Matahari
Ahai...

Yang dikurniakan dari Ilahi
Ahai...
Ayah dan ibu lah
Mesti dihormati

Ayah dan ibu
Wali dan juga keramat
Pada mereka kita beri hormat
Ahai...
Bagilah tunjuk ajar dan
Nasihat
Supaya hidup
Supaya hidup kita akan selamat
Lirik Ayah Dan Ibu - Sudirman @ Lirikami






pray for my family murah rezeki k? tq. ^_^

No comments:

Post a Comment

tq mucho! ^_^v