Followers

Baru Baca

~D creation of Nina Zee~

Daisypath Happy Birthday tickers

Mr Hubby

Daisypath Happy Birthday tickers

~Mr & Mrs Ibby~ 9I27A

Daisypath Anniversary tickers

Dinah Nur

Lilypie Kids Birthday tickers

Salaahuddeen Abul-Khattaab

Lilypie Second Birthday tickers

Ayesha Nur

Lilypie First Birthday tickers

Tuesday, July 2, 2013

Program Shopping Raya

Salaam... hello people, hows ur day so far?
ok so harini nak cerita about  Projek Iqra.
Projek Iqra ni badan kebajikan & dorang telah menganjurkan 1 program untuk anak-anak yatim...
Program Shopping Raya.




Tahun ni ada 4 buah rumah anak-anak yatim yang terlibat, 266 penerima yang terdiri daripada anak yatim, anak yatim piatu, anak faqir miskin dan ibu tunggal dengan anak OKU antaranya....





1. Pertubuhan Baitul Ehsan Al-Khairi (Kuala Lumpur)

2. Rumah Anak Yatim At-Taqwa Putra Perdana, Puchong (Selangor


3. Pertubuhan Kebajikan Anak Yatim Semarak, Nilai (Negeri Sembilan)

4. Rumah Gemilang, Sik (Kedah)


Terdapat 3 cara macam mana korang boleh menjayakan projek ni.


1. Menaja seorang anak dengan nilai tajaan Rm188.

2. Menawarkan diri dan pasangan/kawan untuk sertai konvoi Shopping Raya di 4 lokasi tersebut pada tarikh yang akan di maklumkan.

3. Menyebarkan informasi projek ini supaya lebih ramai orang yang tau

so ok untuk yg cara 1st tu kalau korang ada kemampuan lebih & nak taja lebih dari sorang maka darabkan je RM188 dgn brp orang yg korang nak taja.

cara 2nd tu kira macam sukerelawan la... wajib umur 20 tahun ke atas. ada kereta n bawak co pilot sorang.
akan ada anak2 bawah jagaan korang. duit peruntukan akan di beri.
so kena la bantu anak-anak ni ke lokasi shopping (ngan kereta korang), bantu dorang shopping, assist apa patut n hantar balik ke rumah.
tapi if let say korang dah taja anak2 tu, tetiba rasa nak jadi sukarelawan jugak pun boleh je.

& dorang jgk perlukan


ni tarikh n venue Projek Shopping Raya 2013

1. Rumah Gemilang, Sik (Kedah) akan membeli belah di Tesco Alor Setar pada 20 Julai 2013.

2. Pertubuhan Kebajikan Baitul Ehsan Al-Khairi, Taman Maluri (Kuala Lumpur) akan membeli-belah di Tesco Ampang pada 27 Julai 2013.

3. Pertubuhan Kebajikan Anak Yatim Semarak, Nilai (Negeri Sembilan) akan membeli belah di Tesco Nilai pada 27 Julai 2013.

4. Rumah Anak Yatim At-Taqwa Putra Perdana, Puchong (Selangor) akan membeli-belah di Tesco Nilai pada 27 Julai 2013.


ok kalau korang nak tahu lebih lanjut tentang Projek Iqra- SINI
 nak tahu macam mana nak taja anak-anak ni - SINI
nak jadi sukarelawan- SINI
nak jadi sukarelawan fotografer/ videografer- SINI

jom tengok laporan Program Shopping Raya 2012


ok dah tu je... sebar2kan lah..

pray for my family murah rezeki k? tq. ^_^

2 comments:

  1. thanks for sharing sis..saya ingat nak join jugak la tahun ni :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. no biggy, dapat ni pun from sis Peej Burhan... jom join!

      Delete

tq mucho! ^_^v