Followers

Baru Baca

~D creation of Nina Zee~

Daisypath Happy Birthday tickers

Mr Hubby

Daisypath Happy Birthday tickers

~Mr & Mrs Ibby~ 9I27A

Daisypath Anniversary tickers

Dinah Nur

Lilypie Kids Birthday tickers

Salaahuddeen Abul-Khattaab

Lilypie Second Birthday tickers

Ayesha Nur

Lilypie First Birthday tickers

Friday, May 17, 2013

Fakta den masa preggy

Salaam...
hello people ^_^v  semalam ambek half day je sebab banyak benda nak settle... nak pi check up, hubby pun tk shat pastu nak courier doc bro in law...

nk story abt check up.
masa preggy Dinah dulu my monthly check up dkt gleneagles, private hosp so we can go anyday & anytime.. every month mmg tak lari la rm200...
kali ni nk try check gov hosp plak.. sbb since nk pkai duit masa deliver nanti kan, bincang dgn hubby kita pegy gove je for check up... bole simpan duit for delivery nanti...
delivery pun tak nak la gi gleneagles... mahai woiiii! smpai 5k... normal+epidural+ 2 nights...
kami bayar sendiri mana ada orang bantu... maka kena pandai kira-kira... taknak membazir lepas baby lahir nanti pun nak pakai byk duit... so kita ala kadar je k....
In shaa Allah ada la rezeki si kecik ni... rezeki Dinah tk putus2 sampai skrg... Alhamdulillah..

so klinik kerajaan ni for 1st experience ok la, at 1st takut jugak nurse dia garang ke kan... dahla mak buyung ni sensitif, kena marah kang tak pasal berguguran air mata..haaaa cane tu??? nurse dia okla, tak garang & tak baik sgt just nice... tp tula kesian hubby sbb tk fhm apa dorg ckp... kena explain balik kat dia...
& check up only on monday morning... if terlepas tggu la next week...

haaaa kla jom nak story fakta2 yg i think differ than masa Dinah dulu...

1. tak suka bau perfume. kalau yg light2 ok je kalau bau yg jenis sepuluh batu bole bau tu mmg 
    mengundang bad mood...
2. if ngidam something memula je beria lps dpt mkn sesudu/sesuap dah taknak... hoiii yg ni mmg la
    mengada... pastu 2 3 pagi kau nak lapar plak... pang kang!
3. tak suka iron... if korang penah baca la kt entry yg lps2... i is suka iron baju.. serius.. tp now nk iron pun
    mcm bercinta...
4. malas dah nak cantek2... dulu masa dinah kemain selagi tk calit make up mmg tk akan kuar.... skrg
    tudung senget adaku kesah??
5. berat susa nak naik... naik tang badan muka maintain slim... eh yeke?
6. tak suka sweets... loya hoiiii.. suka pedas2...tak pedas bole ngamuk thu?


so far tu je...




mak buyung 17weeks suda..


my soulmate...


nak iklan jp... anyone berminat nak beli brooch rose ni meh la order... ada 2 sizes... medium & small... kt pic atas ada cara nak pakai.. if pkai shawl/blouse plain cantek sgt mix colour...

till then
kbye

No comments:

Post a Comment

tq mucho! ^_^v